14 april 2013 Reinout Van Zandycke no responses

Moeten studenten zich zorgen maken?

De crisis was tot vorig jaar een ver-van-mijn-bed-show. Als student kwam ik er dan ook nauwelijks mee in contact. Het werkveld was dan ook nog niet voor onmiddellijk. Tijden veranderen. Hoe verder ik in mijn opleiding zit, hoe meer ik denk aan de crisis. Mijn kijk hierop is volledig veranderd.

De jeugdwerkloosheid neemt versneld toe. Laatste cijfers zeggen dat de jeugdwerkloosheid nu al op ongeveer 24 procent staat. Dat zijn toch cijfers om ons over bezorgd te maken. Slecht nieuws komt duidelijk nooit alleen. Een korte tijd later hoorde ik op de radio dat er maar liefst 40.000 minder vakantiejobs zullen zijn. Voor studenten zal het dus moeilijker worden om aan een vakantiejob te geraken. Het is nochtans een bijverdienste die wij goed kunnen gebruiken. Als jongere denk je veel na over je toekomst, maar moet ik mij nu geen zorgen beginnen maken? Het is een moeilijke vraag waar ik voorlopig geen antwoord op kan geven. Hopelijk zal alles wel nog meevallen…

Share it!
Aenean mattis venenatis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reinout Van Zandycke