2 november 2013 Reinout Van Zandycke no responses

Gemeenteraad op Twitter

Dat de Roeselaarse gemeenteraad al een tijdje online te volgen is op Twitter via #GRRSL wist de gevorderde tweep al. Als initiatiefnemers gaat Jong & Democratisch nu nog een stapje verder. Ik zal van iedere gemeenteraad de tweets opslaan en de gemeenteraadsleden vragen om meer gebruik te maken van #GRRSL. We hopen hiermee de kloof tussen de politici en bevolking wat te verkleinen.

In december 2011 lanceerden wij het voorstel om op het sociale medium Twitter altijd #GRRSL te gebruiken als het over de gemeenteraad gaat. Zo is het voor geïnteresseerden die niet aanwezig kunnen zijn toch mogelijk om de gemeenteraad te volgen. Zowel geïnteresseerden als gemeenteraadsleden maken steeds meer gebruik van de hashtag. Een positieve trend! Het sociale medium is volgens ons een manier om participatie en inspraak te verhogen.

Omdat het vaak moeilijk is om na een maand nog de tweets over de vorige gemeenteraad terug te vinden, zal ik van iedere gemeenteraad de tweets opslaan. Het is onze bedoeling om op lange termijn een archief te hebben van alle gemeenteraden. Uit de vele positieve reacties kunnen we besluiten dat het voor velen een meerwaarde is. Via www.gemeenteraadroeselare.be word je doorverwezen naar het archief.

 
Share it!
Aenean mattis venenatis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reinout Van Zandycke