20 december 2013 Reinout Van Zandycke no responses

Lichaamstaal tijdens een presentatie

Presenteren, het is voor velen geen eenvoudige taak. We weten allemaal dat tijdens het geven van een presentatie niet alleen datgene wat je zegt belangrijk is, maar ook datgene wat je uitstraalt: je non-verbale communicatie. Enkele tips!

Je geeft niet enkel een boodschap door het gebruik van taal. Je geeft ook een boodschap door wat je lichaamstaal uitstraalt. Een infographic van 'SOAP Presentatios' weergeeft 10 belangrijke tips rond je lichaamstaal tijdens een presentatie.

Ik geef alvast de volgens mij 3 belangrijkste tips uit deze infographic.

  1. Maak oogcontact met je publiek. Mensen zijn aandachtiger wanneer je hen in de ogen kijkt. Je zult beter overkomen bij jouw publiek.
  2. Open je borst, je armen en neem een rechte houding aan. Deze tip heeft mij al veel geholpen. Het klinkt wat simplistisch, maar door deze houding aan te nemen, krijg je meer zelfvertrouwen. Je komt ook veel beter over dan een ingetogen iemand.
  3. Maak gebruik van de ruimte. Wees niet bang om te bewegen. Een statische houding komt vaak vervelend en saai over. Beweeg en je publiek zal veel aandachtiger luisteren.
Share it!
Aenean mattis venenatis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reinout Van Zandycke