25 maart 2017 Reinout Van Zandycke no responses

Van mijn passie naar mijn beroep

Op 17-jarige leeftijd startte ik samen met enkele vrienden een eigen onafhankelijke jongerenvereniging: Jong & Democratisch. Het was onze doelstelling om de politiek dichter bij de jongeren te brengen en omgekeerd. Naast enkele ludieke acties deden wij ook verschillende inhoudelijke campagnes.

Ik had toen besloten om de opleiding sociaal werk te starten, maar ik moest met Jong & Democratisch vaststellen dat ik eigenlijk vooral gepassioneerd was door communicatie. Na een jaar besloot ik dan maar om communicatiemanagement te studeren. Later deed ik nog de master politieke communicatie.

De juiste keuze, zo bleek achteraf. Met Jong & Democratisch organiseerden we verschillende verduidelijkingscampagnes. Als jongerenvereniging vonden wij dat de huidige politieke communicatie helemaal niet op onze maat was. Toen besloten we maar om zelf de partijprogramma’s onafhankelijk samen te vatten en te verspreiden via online media. Wij deden dit in samenwerking met de partijen.

Eigenlijk doe ik vandaag niets anders. Natuurlijk nu wel meer onderbouwd en ook veel professioneler. Maar uiteindelijk maakte ik van mijn passie wel mijn job.   Het is nu mijn missie om politici te helpen met hun online communicatie. Hoe moet je begrijpbaar en overtuigend communiceren? Ik geef verschillende workshops en ontwerp communicatiecampagnes.

Meer info?

Neem gerust contact met mij op!

Share it!
Aenean mattis venenatis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reinout Van Zandycke