Twee editie jongerendebat ‘De Toekomst Telt’
We organiseerden voor de tweede keer het debat ‘De Toekomst Telt’. We deden dit opnieuw met de bedoeling de jonge politici aan het woord te laten. Vaak verdwijnen jonge politici achter de gevestigde waarden. Met Jong & Democratisch willen wij hier iets aan veranderen. Deze editie stonden er twee thema’s op de agenda. Voor de pauze debatteerden wij over veiligheid. Naar aanleiding van enkele voorvallen was dit een erg actueel thema. ‘Hoe sexy is Roeselare’ was het andere debat. Wij wilden hiermee nagaan wat goed is en wat beter kan voor jongeren in Roeselare. Volgens mij mag ik het een succes noemen. Er was een mooie opkomst, een goed debat en een leuke sfeer. Wij wilden de jonge politici eens aan het woord laten en zij deden dit met brio! Wat mij en de anderen van Jong & Democratisch opviel was de constructieve houding tussen de debaters. Als voorzitter van Jong en Democratisch kan ik dat enkel maar toejuichen. Onze jonge generatie staat voor enkele belangrijke uitdagingen. Met die constructieve houding zullen wij veel verder geraken dan dat er wordt gebekvecht. Wat mij wel wat teleurstelde is het feit dat er bijzonder weinig gemeenteraadsleden of gevestigde politici aanwezig waren... Blijkbaar vindt niet iedereen het even belangrijk om te komen luisteren naar jonge politici… Of ben ik hier verkeerd? Tot slot wil ik toch ook nog eens het bestuur bedanken! Als moderator kreeg ik veel complimentjes, maar eerlijk gezegd verdient het bestuur die complimentjes. Zonder hen zou dit debat nooit gelukt zijn!
Reinout Van Zandycke