• Reinout Van Zandycke

3 belangrijke regels op Twitter

Microblog Twitter is voor mij het sociale medium bij uitstek! De interesse hiervoor is zo groot dat het zelfs het onderwerp van mijn thesis wordt. Om het nog wat boeiender en specifieker te maken heb ik de link gelegd met een andere passie: politiek. “Hoe kunnen politici Twitter als PR-tool gebruiken”, zo luidt titel van mijn eindwerk. Het is een hobby van mij om tips en 'best practices' op te zoeken rond Twitter en eigenlijk communicatie tout court. Ik heb dus al heel wat tips gelezen over het professioneel gebruiken van Twitter. Wat volgt zijn 3 tips die ik als erg belangrijk aanschouw.


1. Verkoop niet! Als je enkel over jouw bedrijf spreekt, dan zal je gezien worden als spammer. Bouw een échte relatie op. Het gaat er om dat je eerst relaties opbouwt en dan pas terugverdient. Geef veel meer dan je verwacht terug te krijgen. Mensen vragen zich altijd af: "wat is het voordeel voor mij". Zorg daarom voor waardevolle tweets met informatie over je branche.


2. Wees positief “Als je iets goeds ziet, geef dan een compliment. Als je iets fouts ziet, bied dan je hulp aan”, aldus Nelson Mandela. Wees zo positief mogelijk. Niemand luistert graag naar mensen die enkel maar klagen. Enkel klagen = ontvolgen.


3. Coördineer Het is soms lastig om informatie te vinden waarover je kan tweeten. Het is daarom slim om alles goed te coördineren. Maak lijsten aan of gebruik programma’s als Tweetdeck. Het is erg tijdsbesparend!

Reinout Van Zandycke

Zaakvoerder EXPOSURE

contact

Spanjestraat 141

8800 Roeselare

+32 486 72 16 45

reinout@exposure.be

BE 0637.831.616

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon