• Reinout Van Zandycke

Overheid vs innovatie

Al is de overheid nog zo snel, de technologie achterhaalt hem wel. Innovatie en technologie worden steeds naar een hoger niveau gebracht. Helaas is onze overheid hier nog niet klaar voor. Moet hier niet meer prioriteit aan worden gegeven? Zo zal de overheid en vooral wij niet meer voor verrassingen komen te staan.


Vorige week was er een hele heisa rond het nieuwe taxi-alternatief Über. Deze week kondigt de overheid extra controle aan voor gebruikers van de website couchsurfing.org. Wie toeristen in hun zetel laat slapen en dit niet meldt bij de dienst 'Toeristische Vergunningen', die zal een boete krijgen. Veiligheid is erg belangrijk, maar het is toch opmerkelijk dat het nu pas wordt bekend gemaakt. De website is al een tijdje ingeburgerd bij de rugzaktoerist.Feit is dat de overheid hopeloos achterloopt op het gebied van nieuwe technologieën. Wet- en regelgeving kunnen simpelweg het hoge tempo van de introductie van nieuwe technologieën en innovatieve tools niet bijbenen. Ze komen vaak te laat en dat is jammer!


Het is uiteraard niet zo belangrijk als bijvoorbeeld de strijd tegen jeugdwerkloosheid, maar het is toch ook iets waar de volgende regering werk van moet maken. De vooruitgang is niet tegen te houden. Er zullen steeds meer nieuwe initiatieven opduiken die misschien niet passen in onze klassieke wet- en regelgeving. Een beleidsvisie voor de verdere toekomst dringt zich op! Het zijn vaak tools die het de burger makkelijker maken en dat moeten we toejuichen. Darwin zou zeggen: “tijd om je aan te passen”. Er is geen weg terug naar het stenen tijdperk.

Reinout Van Zandycke

Zaakvoerder EXPOSURE

contact

Spanjestraat 141

8800 Roeselare

+32 486 72 16 45

reinout@exposure.be

BE 0637.831.616

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon